Oogcontact Flirten

Flirten kan op vele manieren, een van de meeste bekende is het oogcontact flirten of simpelweg oogcontact maken als je iemand leuk vind of als je al met haar aan het flirten bent! Ze zeggen wel eens dat de ogen de poorten naar de ziel zijn, dus als je niet echt comfortabel bent met het kijken in een meisje haar ogen, dan zal je waarschijnlijk ook nog veel weerstand ondervinden in andere onderdelen van het flirten. Het is daarom belangrijk dat je leert om goed oogcontact bij flirten te ontwikkelen, om de seksuele aantrekkingskracht tussen jou en het meisje te verhogen. Als jij aan het meisje kan tonen dat je volledig comfortabel bent met in haar ogen te kijken, dan geef je aan dat je zelfzeker en dominant genoeg bent om haar partner te zijn. Als meiden oogcontact maken met een man zullen ze je testen op zwakheden en kijken naar je lichaamstaal om te zien hoe comfortabel je bent met jezelf! We gaan je dus enkele tips geven om je oogcontact lichaamstaal te verbeteren tijdens het flirten!

 

Flirten met oogcontact

oogcontact flirten

Wanneer is oogcontact flirten? Oogcontact maken we namelijk ook met onze vrienden, familie & collega’s… Toch is oogcontact tijdens flirten anders dan het oogcontact dat we maken met de mensen die we kennen. Het is vaak intenser en de duur van het oogcontact duurt vaak enkele honderdsten van een seconde langer. Oogcontact verliefdheid is dus net wat anders dan andere vormen van oogcontact, laat dat duidelijk zijn!

 

Oogcontact flirten tips

#1 Houdt het oogcontact langer vol dan de ander

Een regel dat je zeker moet onthouden bij je oogcontact tijdens flirten is dat je langer in haar ogen kijkt dan andersom. Zorg dat je niet de eerste bent die het oogcontact verbreekt. Dit maakt het meisje duidelijk dat je zelfzeker bent en over een goede portie dominantie beschikt. Meisjes vinden het een afknapper als jongens niet kunnen omgaan met de ‘spanning’ van oogcontact, want dit wilt zeggen dat de jongen zich nog niet helemaal comfortabel met zichzelf voelt en vele onzekerheden met zich meedraagt. In realiteit is dit gewoon ook waar, niet?

#2 Doordring haar ziel

Bij flirten door oogcontact is niet enkel de duur van je oogcontact belangrijk, maar ook de EMOTIE en INTENSITEIT die je erin legt. Heb je ooit al gehoord van een meisje dat je iets ‘speciaals’ hebt in de blik van je ogen? Het is echt waar dat je aan een persoon kan zien met welke emotie hij naar een ander persoon aan het kijken is. Je kent vast wel de term ‘diep in de ogen kijken’ en je kan je oogcontact intenser maken door dit toe te passen. Ik zeg het zelf, dit is niet zomaar letterlijk toepasbaar zoals punt 1, maar intensiteit van een oogcontact is iets dat je kan leren.

#3 Let op de andere onderdelen van je lichaamstaal

Zorg ervoor dat je tijdens het maken van het oogcontact ook let op de andere delen van je lichaamstaal. Zorg voor een glimlach op je gezicht wanneer je oogcontact maakt, neem haar vast met je hand, zorg dat je niet kijkt met een verbaasde of angstige blik… Allemaal punten die zullen bijdragen aan hoe het meisje het oogcontact ervaart. Wees een rots van zelfvertrouwen als je het meisje aankijkt!

Nu heb je je lesje geleerd tijdens het flirten: oogcontact is zeer belangrijk! Wil je verder geraken dan enkel oogcontact en wil je af van het ongemakkelijke gevoel dat je krijgt tijdens het flirten met een meisje? Dan kan ons intensieve live trainingsprogramma je helpen te transformeren in een nieuw persoon! Kijk op de coachingspagina voor meer informatie.