Angst voor mooie vrouwen

Heb je angst voor mooie vrouwen? Het is een veelvoorkomende onzekerheid bij mannen. Wat veel mannen niet beseffen is dat die angst voor mooie vrouwen niet komt vanwege het feit dat deze vrouwen knap zijn. Het is onze interne projectie van de vrouw die ervoor zorgt dat we deze vrouwen op een plateau gaan plaatsen. Want is mooiheid niet verschillend van persoon tot persoon en zeer subjectief? We gaan kijken naar zelfverdedigingsmechanismen van ons brein die ervoor zorgen dat we een angst opwekken in de buurt van meiden die we knap vinden.

Intimiderende vrouwen

De grootste reden waarom we angst hebben in de buurt van een knappe vrouw is omdat we haar anders evalueren dan een andere persoon die we tegenkomen in ons dagelijkse leven. Je kan bijvoorbeeld geen angst hebben met goede vrienden, collega’s of familie, maar als je een knappe vrouw tegenkomt klap je dicht. Hoe komt dit? Dit komt door perceptie. We zien haar als hoger of beter dan onszelf. Omdat zei “hoger” staat in niveau in je beoordeling, gaan we dichtklappen of heel hard ons best doen om haar te imponeren. Dit bevestigd naar deze knappe vrouw alleen maar dat je haar niet waard bent. De tweede reden is omdat we niet weten hoe iemand te benaderen die we knap vinden. Hoe spreek je haar aan, hoe hou je een gesprek leuk en luchtig, hoe bouw je aantrekkingskracht op tussen jou en het meisje? Nu we de 2 grote redenen kennen waarom we angst voor mooie vrouwen hebben, kunnen we deze oorzaken ontleden en indien mogelijk ook oplossen.

Onze valse perceptie, waarin we het meisje op een gouden schotel plaatsen en de technieken en communicatieve vaardigheden missen om het versieren in de juiste richting te leiden. De oplossing ligt voor de hand: voor de eerste reden moeten we onszelf zoveel mogelijk blootstellen aan knappe vrouwen (niet letterlijk nee)! Hoe meer je interacties aangaat én tegen die angst voor mooie vrouwen ingaat, hoe normaler dit zal worden voor jou om met zo’n vrouw te praten en om te gaan. Hierdoor ga je na een tijd op dezelfde manier een interactie aangaat met deze vrouw tov andere vrouwen en zo counterinuitief, méér aantrekkingskracht opwekken bij die knappe vrouw.

-> INGAAN TEGEN DE ANGST OM TE PRATEN MET EEN KNAPPE VROUW

Dit is dus de oplossing voor oorzaak 1.

Oorzaak 2, onmachtig zijn om op een goede manier een interactie aan te gaan met een onbekende persoon of knappe vrouw en communicatieve vaardigheden missen om deze vrouwen aan te spreken en aantrekkingskracht op te wekken. Hier ligt de oplossing in de herhaling, de trial en error. Van zodra je je angst voor mooie vrouwen confronteerd en ertegen ingaat is het belangrijk deze gewoonte te herhalen en te onderhouden.

-> MAAK ER EEN GEWOONTE VAN OM TE GAAN MET KNAPPE VROUWEN

Oplossing voor oorzaak 2.

We beseffen dat dit niet eenvoudig is, maar je moet dit bekijken als een sneeuwbal die enkel groter en groter kan worden. In het begin kan je angst hebben een knappe vrouw aan te spreken, daarna wordt je hier comfortabeler in en hoe meer je het herhaalt, hoe beter je wordt, tot je op een punt komt dat je probleemloos aantrekkingskracht opwekt bij knappe vrouwen en je angst voor mooie vrouwen automatisch wegvalt.